Danske Banks hvidvasksag: SØIK tilbyder nu Estland hjælp

(ARKIV) Danske Bank den 23. januar 2014. Ledelsen i Danske Bank har været for slap til at reagere på hvidvask i bankens filial i Estland, mener Finanstilsynet. Hverken direktør eller formånd vil gå af. Det skriver Ritzau, torsdag den 3. maj 2018.. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

I sagen hvor flere milliarder er blevet hvidvasket gennem Danske Banks filial i Estland tilbyder Bagmandspolitiet i Danmark nu at hjælpe de estiske myndigheder med undersøgelser.

- SØIK (Bagmandspolitiet,red) har tilbudt Estland sin assistance i forbindelse med undersøgelse eller udveksling af efterretninger. Tilbuddet er givet, esterne kan jo så overveje, om de vil tage imod det, lød det fra justitsminister Søren Pape Poulsen på et samråd fredag om Danske Banks involvering i hvidvasksagen. Det skriver Børsen.

Fredag kunne Børsen konstatere, at det estiske svar på Bagmandspolitiet, Financial Unit Intelligence, i en ny rapport anslår, at omfanget af de to hvidvasksager, er markant større end først antaget,

Beløbet har indtil videre lydt på 2,9 mia. dollar, men i rapporten fra det estiske bagmandspoliti står der, at dette beløb er mindst 3,9 mia. dollar (6,3 mia. kr.) højere end det først er antaget, skriver avisen.

Hos det estiske bagmandspoliti, Financial Intelligence Unit, vil chef Mads Reimand ikke kommentere på Søren Papes udmelding om, at SØIK har tilbudt at hjælpe, da det "ikke er offentlige anliggender".

/ritzau/FINANS