Danske Banks gebyrer rammer også svenskerne

Danske Bank i Sverige indfører nu også en kontoafgift for de svenske kunder - den er dog ikke er det samme som det kundeprogram, banken har rullet ud herhjemme.

Danske Bank lægger nu også et ekstragebyr på svenske kunder. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter Danske Bank lancerede de omstridte kontogebyrer er kritikken haglet ned over dem. Nu indfører Danske Bank i Sverige kontoafgifter for de svenske kunder - uden at det har kobling til de danske kundeprogrammer.

Den svenske avis SvD Näringsliv skriver, at gebyrerne varierer alt efter, om bankkunden kun har en onlinekonto eller også er tilknyttet en af bankens afdelinger og har servicepakker af nogen art.

For de svenske kunder kun med onlinekonto, og som ikke tidligere har betalt for konto eller servicepakker, vil der blive indført en kontoafgift på næsten 30 kroner om måneden efter den 1. april. Det drejer sig om omkring 10.000 kunder i Sverige.

Anderledes ser det ud for de øvrige 200.000 svenskere, der er kunder i Danske Banks afdelinger i Sverige. De kommer til at betale mellem 40 og 50 kroner om måneden.

"Det er ikke det samme system som i Danmark. Dette er en servicepakke, som blandt andet indeholder rådgivning og MasterCard," siger Erik Kristow, der er presseansvarlig for Danske Bank i Sverige til SvD Näringsliv.

Han forklarer, at kontoafgiften ikke påføres kunden automatisk. Det er stadig muligt at have en konto hos Danske Bank i Sverige med hverken kort eller serviceydelser.

"Det koster penge at have et MasterCard, der skiller vi os ikke ud fra vores konkurrenter. Vi har sendt vores kunder et brev, hvor vi forklarer, at vi er nødt til at tage betaling for de her ydelser, og jeg tror, at de har fuld forståelse for det," siger Erik Kristow.