Danske Banks formand lukker i om egenkapitalforrentning

Danske Banks bestyrelsesformand Ole Andersen vil ikke svare på, om der skal slækkes på løftet om en egenkapitalforrentning på 12 pct. inden 2015.

Danske Banks bestyrelsesformand Ole Andersen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver dagbladet Børsen.

Der spekuleres i, om direktør Thomas Borgens beslutning om at øge fokus på bankens kunder og skrue ned for tempoet i lukningen af bankens filialer kan påvirke bankens målsætning om en egenkapitalforrentning på 12 pct. i 2015, men Ole Andersen vil ikke give et konkret svar på, om det er tilfældet.

»Jeg har fuld tillid til, at Thomas sammen med den øvrige direktion træffer de beslutninger, der er nødvendige for, at vi kommer i mål med vores strategi og får styrket kundeoplevelsen,« siger bestyrelsesformanden i en mail fra Danske Banks kommunikationsafdeling ifølge Børsen, og bemærker, at der kan komme mindre tilpasninger her og der.

Torsdag skrev Morgenavisen Jyllands-Posten, at Thomas Borgen var i færd med at revurdere de forudsætninger, der ligger til grund for målsætningen, og som blandt andet inkluderer en antagelse om, at den korte rente vil stige fra det nuværende niveau på godt 2 pct.

Bankens egne regneprognoser peger i retning af, at renten ikke vil stige nævneværdigt før midten af 2015, skrev Jyllands-Posten.