Danske Banks filial-lukninger rammer Lotto-vindere

Hvis du vil have udbetalt gevinster på over 10.000 kroner fra Danske Spil, skal det efter en særaftale ske i Danske Bank. Flere steder i landet får heldige spillefugle derfor langt til kontanterne.

Der er blevet længere mellem de banker, hvor Danske Spils vindere kan få udbetalt store præmier kontant. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Michael Jensen

Hvis man ønsker at fylde en kuffert med kontanter som det ultimative symbol på, at man har vundet den store jackpot hos Danske Spil, så kan man efter bankens filiallukninger risikere at skulle ud på lidt af en køretur.

Danske Bank har nemlig en særaftale med Danske Spil om at udbetale gevinster til spillefugle, der har vundet over 10.000 kroner i Lotto, Tips eller andre af Danske Spils mange produkter. I sidste uge gjorde Danske Bank så 131 filialer pengeløse, og det betyder, at man i visse områder af landet skal ud at køre mere end langt, hvis man vil have udbetalt den store gevinst.

Bor man i Klintholm på Stege har man eksempelvis godt 70 kilometer til de nærmeste Danske Bank-filialer i enten Næstved eller i Nykøbing Falster. Bor man på samme måde i Nakskov, så har man 50 kilometer til nærmeste filial i Nykøbing Falster. Også i Vestjylland er der et stort område uden filialer. En heldig vinder fra Ringkøbing skal køre de godt 50 kilometer til Herning.

Kommunikationschef hos Danske Spil Thomas Rørsig fortæller, at man har fået lavet nogle kort over, hvor kunderne nu kan finde kontantudbetalingerne efter lukningerne.

"Det er ikke så fintmasket et net længere. Der vil være ganske langt at køre for nogen, men vi håber ikke, at det vil give de store gener," siger han.

Danske Bank har haft aftalen med Danske Spil "så godt som altid," fortæller Thomas Rørsig. De seneste år dog på baggrund af udbud. Den nuværende kontrakt lyder på tre år med mulighed for to gange at forlænge med ét år. Det er den blevet, og den udløber inden for det kommende år. Så skal Danske Spil igen overveje, om aftalen skal forlænges igen.

"Nu får vi så nogle erfaringer omkring, hvor generende det bliver. Vi vil selvfølgelig hele tiden overveje, hvad der gør det nemmest muligt for vores vindere," siger Thomas Rørsig.

Danske Bank understreger, at man stadig vil kunne gå ind på en af bankens pengeløse rådgivningscentre og få indbetalt gevinsten på sin konto. Bankens afdelingschef for filialdrift John Riis Andreassen siger i en skriftlig kommentar:

"Man kan blive serviceret i alle vores mere end 200 filialer, hvis man har vundet i Danske Spil. Typisk skal pengene jo blot overføres til en konto. Det kan vi hjælpe med i samtlige filialer. Hvis man ønsker at få udbetalt pengene kontant, så skal man henvende sig til en af vores kassefilialer eller eventuelt til de banker, som vi har en samarbejdsaftale med. Det er dog kun de allerfærreste, der ønsker at gå rundt med en større gevinst i tegnebogen."

Hverken Danske Bank eller Danske Spil har kunnet skaffe præcise tal på, hvor mange der vælger en kontant udbetaling af deres gevinst.