Danske Banks børsmæglere tjener 194.000 kr. om måneden

Børsmæglerne i Danske Markets fik i første halvår en samlet løn på 194.000 kr. om måneden pr. hoved. Det er 28 pct. mere end i samme periode sidste år, og mere end konkurrenterne fra Nordea Markets.

Foto: Ralph Orlowski / Reuters. I første halvår blev der solgt fem nye Ferrarier i Danmark, mod tre i første halvdel af 2008. Det vides ikke, om nogle af køberne var børsmæglere, men det kunne det være.
Læs mere
Fold sammen
Danske Markets havde i første halvår personaleudgifter på lige godt en milliard kr. Fordelt på de 883 ansatte giver det en gennemsnitlig lønudgift på 194.000 kr. pr. person om måneden, viser beregninger foretaget af Business.dk.

Til sammenligning tjener den gennemsnitlige ansatte i den danske bankforretning godt 52.000 kr. om måneden. Begge tal er inklusive pension og andre personalegoder.

Børsmæglernes løn, der skal tages med et væsentligt gran salt fordi handlere, institutionelle kunderådgivere og analytikere tjener væsentligt mere end sekretærer og "back office" medarbejdere, er 28 pct. højere end i første halvår af 2008, hvor lønsnittet var på 152.000 kr. om måneden.

Banken får en større del af kagen
De stærkt konkurrencefokuserede børsmæglere kan også glæde sig over, at de tjener mere end ærketivalerne fra Nordea Markets, der i første halvår i snit tjente 159.000 kr. om måneden.

På gårsdagens pressemøde i anledning af halvårsregnskabet blev Danske Banks koncernchef, Peter Straarup, spurgt om de store lønudgifter til børsmæglerne. Han mente, at lønniveauet var i orden, set i lyset af den indtjening børsmæglerne har genereret til banken, og at børsmæglernes bonussystem i øvrigt var blevet ændret.

I første halvdel af året tjente Danske Markets i alt 7,8 milliarder kr. før skat, mod knap 1,1 milliard kr. i samme periode sidste år.