Danske banker presset af nye EU-regler

Store udenlandske finanskoncerner kan få en fordel, når den nye stramme EU-regulering bliver en realitet. Politikerne vil nemlig lade bankerne medregne forsikringsaktiver i opgørelsen af kapitalkravene.

Bank for International Settlements (BIS) i Basel, Schweiz, hvor den nye bankregulering fastlægges. Fold sammen
Læs mere
Foto: CHRISTIAN HARTMANN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Politikerne vil også tillade bankerne fortsat at udstede hybrid kapital. Det fremgår af lækkede elementer af det mere end 500 sider lange udkast til den nye EU-regulering - også kendt som Basel III - skriver Finansciael Times.

Dermed medfører reglerne en klar fordel til de europæiske banker, der også har forsikringsaktiviteter.

Mens franske Société Générale og BNP Paribas og britiske Lloyds Banking Group får en håndsrækning fra EU til at opfylde kapitalkravene, er der ikke hjælp at hente til den danske sektor, hvor ingen banker har forsikringsselskaber.

Opblødningen af Basel III-reglerne kan dog give den danske sektor håb om at komme igennem med ønsket om i højere grad at kunne indregne realkreditobligationer.

Undtagelserne får hårde ord med på vejen. Over for Financial Times udtaler en kilde tæt på reguleringsprocessen, at de to undtagelser vil "underminere den europæiske indsats for at gøre bankerne sikrere".