Danske banker kæmper med pensions-omlægninger

Hele 37 banker har udfordringer med konverteringerne og det er særligt utilstrækkelige it-systemer, der er kilden til problemer.

Foto: Henning Bagger

De danske banker kæmper netop nu med at konvertere kundernes kapitalpensioner. Hele 37 banker har udfordringer med konverteringerne og det er særligt utilstrækkelige it-systemer, der er kilden til problemer.

Det skriver Jyllands-Posten Erhverv & Økonomi.

De omfattende IT-problemer rammer op mod 10.000 bankkunder i 37 forskellige banker, der har vanskeligt ved at få skiftet deres kapitalpension ud med en alderspension. Dermed er flere banker blevet nødsaget til manuelt at foretage omlægningerne, hvilket har været en møjsommelig og tidskrævende proces.

Blandt de banker, der er ramt af problemerne er Spar Nord, Lån & Spar Bank og Den Jyske Sparekasse.

- Det er rigtigt, at sagsbehandlingstiden har været længere, end vi kunne ønske. Det skyldes, at vi ikke har fået den understøttelse fra vores it-leverandør, som vi regnede med, udtaler Leif Lind Simonsen, pressechef i Spar Nord, til Erhverv & Økonomi.

It-problemerne har kostet flere kunder dyrt. For at omlægge deres pension har de nemlig skulle betale skat med det samme. Det betyder, at kunderne skal ryste op med meget store beløb, der ofte finansieres ved salg af aktier. Når der går ekstra tid fra aktierne sælges for at betale skat og til pensionen omlægges, må kunderne både betale mere, da pensionen ofte er steget i værdi, samtidig med, at de går glip af ekstra aktiegevinster.

It-leverandøren SDC meddeler, at en løsning forventes at være klar i slutningen af indeværende uge.