Danske banker indtager 1. pladsen over udbytter i 2017

Danske banker vil om få år ligge helt i top, når det kommer til at forkæle deres aktionærer med de største udbytter, viser en analyse.

Foto: ERIK REFNER

Den udvikling er netop det, som Finanstilsynets nye direktør har advaret mod.

Det skriver Finanswatch.

Det er estimater fra det London-baserede analysehus Autonomous, som viser, at danske banker i 2017 kommer til at ligge i toppen blandt de europæiske banker, hvis man måler på de samlede udbytter og aktietilbagekøb per aktie i procent af aktiekursen.

Analysehuset har i sine estimater for regnskabsåret 2017 desuden også målt på den forventede vækst i aktionærafkastet, den forventede evne til at fastholde afkastet, den forventede udbetaling i procent af overskuddet, indtjeningsvolatiliteten, den regulatoriske risiko for den enkelte bank, gearingen i forhold til de risikojusterede aktiver og den egentlige kernekapitalprocent, skriver Finanswatch.

Den nye direktør for Finanstilsynet, Jesper Berg, advarede tidligere på ugen om, at bankerne skal tænke sig ekstra godt om, inden de udbetaler store udbytter. Han påpegede samtidig, at bankerne skal passe på med at give aktionærerne for høje forventningerne til afkast.

På baggrund af analysen meddeler det britiske analysehus Autonomous, at den mest attraktive bank i Europa i øjeblikket er Sydbank, som har det bedste afkast til sine aktionærer og den mindste regulatoriske risiko.

Ifølge analysehuset er det direkte udbytteafkast i banken i år på 6,5 pct. I 2017 ventes udbytteafkastet at ligge på 9,1 pct., hvis man inkluderer bankens aktietilbagekøb.

Nordea sniger sig med på listens tredjeplads, og på fjerdepladsen ligger Danske Bank. Jyske Bank indtager en 17.-plads på listen.