Danske banker er på græsk risikoliste

UBS har lavet en opgørelse over hvilke af verdens banker, der er har mest at tabe på et græsk statsbankerot. To danske banker er blandt de mest udsatte.

Jyske Bank i Silkeborg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En liste over de af verdens banker, som er mest eksponeret mod den græske gældskrise, er nu på gaden.

Både Jyske Bank og Nordea befinder sig på den lidet flatterende liste, der er udarbejdet af UBS' investeringsbankdel.

Det skriver britiske The Guardian torsdag aften.

Den skandinaviske storbank Nordea er eksponeret mod Grækenland med 249 mio. euro svarende til 1 pct. af egenkapitalen, mens Jyske Banks tal er 92 mio. euro ligeledes svarende til 1 pct. af egenkapitalen.

Set i forhold til procentdel af egenkapitalen står de græske banker ikke overraskende absolut værst. Herefter kommer Frankrig, som har fire banker, der i alt er eksponeret med 9362 mio. euro, hvoraf BPCE står værst med 14 pct. i forhold til egenkapitalen mens BNP Paribas er eksponeret med det største absolutte beløb på 5046 mio. euro.

På tredjepladsen kommer Tyskland, hvor kun fire ud elleve banker er eksponeret med hvad der svarer til 1 pct. af egenkapitalen - resten står værre.

Til sammenligning har eksempelvis Storbritannien kun tre banker på listen, som alle er eksponeret med under 1 pct. af egenkapitalen.

Jyske Bank er den eneste danske bank, som figurer på listen, hvorfor det samlede beløb for Danmark opgøres til 92 mio. euro.