Danske Bank vinder danmarksmesterskaberne i solide kunder

Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Blandt de største banker i Danmark har Nykredit landets mest risikable kunder, mens Danske Bank er duksedrengen. Det viser en ny omfattende undersøgelse.

Det skriver Jyllands-Posten.

Danske Bank har uden sammenligning landets mest solide erhvervskunder. Det ruster altså banken til at klare en fremtidig økonomisk nedtur, ligesom det gør det nemmere for Danske Bank at kapre kunder fra konkurrenterne. Det viser en ny undersøgelse fra Aalborg Universitet, der har gennemgået 304.423 virksomheders robusthed gennem regnskabsdata.

- Danske Bank er den kedelige duksedreng, som ikke løber den store risiko. Hvis banken valgte at acceptere lidt højere risiko, kunne den uden tvivl kapre flere kunder fra de andre banker, siger Lars Krull, seniorøkonom ved Aalborg Universitet og vejleder på MBA-analysen fra selv samme universitet, til Jyllands-Posten.

Undersøgelsen fra Aalborg Universitet definerer erhvervskundernes soliditet ud fra deres gearing - hvor meget fremmedkapital, altså lånte penge, de har i forhold til deres egenkapital.

Danske Bank peger altså på bankens ensrettede kreditpolitik som årsag til, at man vinder danmarksmesterskabet i solide kunder.

Det er en lidt anden sag for Nykredit, som har de mest risikable erhvervskunder.

- Det har sin naturlige forklaring i, at Nykredit Bank er en del af en realkreditkoncern og derfor har en relativt stor andel af ejendomsselskaber som kunder. Ejendomsselskaber har ofte råd til højere gearing end den gennemsnitlige erhvervskunde, siger Anders Jensen, koncerndirektør i Nykredit, til Jyllands-Posten.

/ritzau/FINANS