Danske Bank vil sløjfe hver tredje filial

De knap 300 filialer af Danmarks største bank vil om få år være reduceret til bare 200 - og de vil ligge i første sals højde.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hver tredje af Danske banks 298 filialer skal lukke i løbet af de næste to år, og de tilbageværende skal flyttes væk fra stueetagen og op på første sal, hvor kunderne ikke bare dumper ind fra gaden.  

Beslutningen skal reducere bankens omkostninger og ændre kundeadfærden, så filialer i højere grad bruges til rådgivning og i mindre grad til kundernes almindelige bankforretninger. Det erfarer Børsen. 


Danske Bank offentliggør regnskab tirsdag morgen og kan derfor ikke kommentere Børsens oplysninger. 

Pressechef Kenni Leth siger dog: 

"Vi tilpasser løbende vores filialstruktur i takt med at kunderne bruger banken på en ny måde. Det er nok det nærmeste, jeg kan komme det," siger Kenni Leth. 

I Jyske Bank mener senioranalytiker Christian Hede ikke nødvendigvis, at spareøvelsen slutter, når Danske Bank har lukket 100 filialer.  

"Danske Bank har sagt til mig, at der er cirka 300 filialer nu, og vi er nok nærmere 100 eller 200 om fem til ti år. Så det vil ikke overraske mig, om de skærer 100 filialer ned de næste to år," siger han. 

Danske Bank er under hårdt pres for at forbedre egenkapitalforrentningen, der halter efter de øvrige nordiske storbankers. Det kan ordførende direktør Eivind Kolding gøre ved at øge indtægterne, reducere omkostningerne og minimere tabene på dårlige udlån.  

Lukning af filialer er et effektivt instrument til at skære omkostninger væk, fordi det giver mulighed for at reducere antallet af medarbejdere. Med 298 filialer kan Danske Bank godt skære hver cirka tredje væk og stadig have samme udbredelse som ærkerivalen Nordea.  

"Hvis de skærer 30 procent, har de lige over 200 filialer og vil dermed være på niveau med Nordea, der i dag har 225 filialer. Og der er vel ingen, der vil påstå, at Nordea ikke er landsdækkende," siger Nicholas Rohde, fra Niro Invest.