Danske Bank vil opkræve abonnement

Op til 120 kroner i kvartalet kommer det til at koste at være privatkunde i Danske Bank.

Den Danske Banks nye logo. Fold sammen
Læs mere
Foto: NF
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Artiklen er korrigeret. Tidligere fremgik det, at abonnementet var per måned. Det er per kvartal.
_________________________________

Privatkunder skal fremover betale abonnement i Danske Bank for at være kunder, skriver Ritzau Finans. Desuden fremgår det, at banken vil droppe rådgivning til privatkunder med mindre engagementer.

Bloomberg citerer bankdirektør med ansvar for privatkunder Tonny Thierry Andersen for, at de nævnte faktorer er en del af et helt nyt forretningskoncept til privatkunder, New Danish Retail Concept, som træder i kraft allerede mandag.

Modellen indebærer, at privatkunderne deles op i seks kundegrupper, som bliver udsat for to forskellige abonnementsmodeller.Den mindste koster fra 0 til 25 kroner, og den største koster op til 120 kroner i kvartalet. Kun kunder med et samlet engagement i banken på over 750.000 kroner slipper for abonnementet, fremgår det.

Danske Bank indfører den nye forretningsmodel for at tjene flere penge og dermed sikre større lønsomhed på kunderne.

Men ifølge Ritzau Finans kan kunderne vinde noget af udgiften til abonnementet ind igen ved at samle deres forretninger i Danske Bank-koncernen. Dels kan kunderne få  dækket en del af deres omkostninger ved at flytte finansielle engagementer til Danske Bank-koncernen, dels vil et samarbejde med Danske Forsikring og Home give Danske-kunderne rabat på forsikringer og boligsalg.