Danske Bank vil måske tilbyde robotrådgivning

Danske Bank kan blive den første af de store danske banker, der tilbyder investeringskunderne billig robotrådgivning.

Danske Bank kan blive den første af de store danske banker, der tilbyder investeringskunderne billig robotrådgivning. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Finans.

I USA er priserne for såkaldt roboadvicing nede på en brøkdel af det, danskerne hvert år betaler bankerne for at have mulighed for rådgivning om investeringsbeviser.

- Digitale platforme vil give mulighed for at give kunderne en tryg standardiseret investeringsrådgivning, men der er flere toner i det her. Kunderne vil betale for personlig rådgivning nogle gange og efterspørge billigere passive investeringsprodukter andre gange. Vi skal rumme det hele, og det er vi nødt til, for vi møder nye kundekrav, ny lovgivning og helt nye konkurrenter, siger bankdirektør Tonny Thierry Andersen, der står i spidsen for Danske Banks nye Wealth Management-enhed.

Dermed imødegår han noget af kritikken fra Forbrugerrådet Tænk, hvor seniorøkonom Troels Holmberg siger, at bankerne risikerer at miste kundernes tillid, hvis de ikke tilbyder billigere handel med investeringsbeviser.

Tonny Thierry Andersen forklarer, at banken gennemtænker sin forretningsmodel på investeringsområdet med afsæt i EU's Mifid II-regler og med skelen til eksempelvis USA.

- Jeg tror, der bliver ønsker om både provisionsdrevne og gebyrdrevne investeringsprodukter. Det er også den udvikling, vi kan se i USA. Det vigtige er, at vi giver en tryg og rigtig rådgivning, der tager afsæt i kundens samlede økonomi, siger Tonny Thierry Andersen til Finans.