Danske Bank vil lukke ned for privatkunder i Baltikum

Danske Bank dropper en del af sin forretning i de baltiske lande. Banken vil "refokusere" sin forretning i området, forklares det i regnskabet for 2014, og de betyder, at banken fremover kun vil rette sine aktiviteter mod erhvervskunder i de baltiske lande.

Danske Bank dropper en del af sin forretning i de baltiske lande. Banken vil "refokusere" sin forretning i området, forklares det i regnskabet for 2014, og de betyder, at banken fremover kun vil rette sine aktiviteter mod erhvervskunder i de baltiske lande. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Privatkundeaktiviteterne i de baltiske lande har ikke et tilstrækkeligt omfang til at kunne give et acceptabelt afkast, og vi forventer ikke, at det er muligt at vende udviklingen, så forretningen i sig selv kan blive rentabel, skriver Danske Bank i regnskabet.

Hvad der skal ske med de private baltere, der i dag er kunder hos Danske Bank, står foreløbig hen i det uvisse. Banken lover dog fortsat at servicere dem, og det kan derfor tage flere år, før de reelt er udfaset. Fra og med 2015 vil privatkunderne i Baltikum regnskabsmæssigt figurere under rubrikken "Non-core", som hovedsageligt består af Danske Banks fejlslagne lån på det irske marked.

Banken vil fremover satse på nordiske virksomheder, der har aktiviteter i de pågældende lande, samt på lokale virksomheder. Banken regner med at skulle investere 100 mio. kr. over det næste par år, primært i en fælles it-platform i Baltikum.

Antallet af filialer og medarbejdere vil blive reduceret, bebuder banken, der ved udgangen af 2014 havde udlån for 18,8 mia. kr. i Estland, Letland og Litauen.