Danske Bank vil have klarhed om statsgaranti

Danske Bank vil have en afklaring omkring, hvordan regeringen ser på sikkerhedsnettet for den og de andre største banker i landet, når den nye lovgivning for de såkaldte Sifi-banker eller systemisk vigtige finansielle institutioner falder på plads.

Danske Banks finansdirektør Henrik Ramlau-Hansen udtrykker over, at vigtige danske banker har statsgarantier, der er formuleret anderledes end i andre lande. Her er Henrik Ramlau-Hansen (til venstre) sammen med koncernchef Eivind Kolding og bestyrelsesformand Ole Andersen (til højre). Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Det fortæller finansdirektør Henrik Ramlau-Hansen fra Danske Bank til Bloomberg News.

Indtil videre har der ikke været lagt op til, at Sifi-status vil ændre på den praksis, at kreditorerne står til at tabe penge, hvis en bank går under. I Sverige nyder de største banker mere opbakning fra staten, påpeger direktøren.

»Vi er meget bekymrede over det faktum, at den juridiske ordlyd er anderledes (end i Sverige, red.), fordi vores rating lider,« siger Henrik Ramlau-Hansen til Bloomberg News.

Benny Engelbrecht, erhvervsordfører for Socialdemokraterne, afviser dog over for Bloomberg News at bakke op om en regelændring, hverken for Sifi-bankerne eller de mindre.

Kreditvurderingsbureauet Moody's skrev for nylig i en analyse, at at betydningen af de danske Sifi-regler - i den form, de i øjeblikket ser ud til at blive vedtaget - er så begrænset, at det ikke påvirker vurderingen af de største danske bankers kreditværdighed.

»Desuden påvirker rapportens forslag ikke Moody's formodning om den danske regerings villighed til at lade bankernes kreditorer bære tab i en krisesituation,« skrev Moody's i slutningen af april.