Danske Bank vil formidle erhvervsobligationer for 25 mia.

Danske Bank har store planer for markedet for erhvervsobligationer.

Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Banken vil nemlig øge finansieringen til virksomheder gennem obligationer med 25 mia. kr. Det skriver dagbladet Børsen.

Det vækker glæde blandt investorer og i erhvervslivet, der ser Danske Banks initiativ som en anerkendelse af det store behov for nye og alternative finansieringsmuligheder for de største virksomheder i Danmark.

- Det er rigtig positivt, at Danske Bank går konstruktivt og offensivt ind i den her dagsorden om at tilvejebringe mellemfristet finansiering til erhvervslivet, udtaler underdirektør i DI, Kent Damsgaard, til dagbladet Børsen.

Finansieringsmodellen med virksomhedsobligationer har indtil videre været mest populær hos de allerstørste virksomheder, som Carlsberg og Mærsk, og det er da også de største 200 virksomheder i Danmark, som Danske Bank til at starte med vil hjælpe med at udbyde erhvervsobligationer.

"Cut-off" for en virksomhed, der ønsker at udstede obligationer er således minimum 2 mia. kr. i omsætning og en udstedelse på minimum en halv milliard. Til gengæld er der store fordele at hente, hvis en virksomhed kan leve op til kravene. Obligationerne vil, med hjælp fra Danske Banks team, kunne udstedes og pengene leveres i løbet af et par måneder.

- Vi har erfaringer med obligationsudstedelser for den type virksomheder fra Norge og Sverige. Den model fungerer rigtig godt i disse lande, og den model både skal og vil komme til Danmark. Erhvervsobligationerne er en del af et velfungerende marked, udtaler direktøren for Danske Banks business banking, Lars Mørch, til dagbladet Børsen.

/ritzau/FINANS