Danske Bank vil fordoble indtjening i Sverige

Danske Bank vil have dobbelt så mange svenskere som kunder og tjene dobbelt så meget på dem, i løbet af de næste fire år.

Danske Bank vil vokse i Sverige, blandt andet ved at oprette flere filialer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Danske Bank
"Vores mål er fortsat at vokse på det svenske marked, hvor vi de seneste år har haft en årlig vækst på 20 procent, og vi vil ekspandere i det nordlige Sverige og have en tættere tilstedeværelse i de større svenske byer," siger Danske Banks landechef i Sverige, Leif Norburg, i et interview med nyhedsbureauet Bloomberg.

Sverige er allerede i dag Danske Banks vigtigste marked uden for hjemmemarkedet, og i de første ni måneder af 2008 voksede udlånet med 21 procent itl 188 milliarder danske kroner, hvilket gav banken en andel på 6,3 procent af det svenske bankmarked.

Bankens hidtidige planer om at erobre 10 procent af det svenske bankmarked i 2010 er dog blevet lagt i mølposen på grund af finanskrisen, oplyser Leif Norburg til Bloomberg.

Flere svenske filialer
Danske Bank har i dag 1.200 medarbejdere og 60 filialer i Sverige, men vil fortsat etablere flere filialer. Det gør banken typisk ved at etablere regionalbanker med lokale navne, og den 16. i rækken, Västerbottens Provinsbank, er allerede ved at blive født, med en filial i Umeå, og formentlig senere en filial i Luleå. Begge byer ligger i Norrland, Sveriges suverænt største, men også meget sparsomt beboede, region.

I alt har Danske Bank 200.000 svenskere som kunder sammen med 33.500 erhvervskunder.

Forventer øgede tab
Grunden til, at banken dropper målet om at erobre en tiendedel af det svenske bankmarked er, at man vil koncentrere sig om de eksisterende kunder.

"Vi har ikke haft de store problemer blandt vores kunder endnu, men vi begynder at kunne mærke noget, og vi har en vanskelig periode foran os. Vi har skiftet vores fokus fra at vinde markedsandele til at være tæt på vores eksisterende kunder for at sikre, at vi begrænser vores tab på udlån, som vil stige," siger Leif Norburg til Bloomberg.

I et separat interview til den norske erhvervsavis Dagens Næringsliv siger chefen for Danske Bank i Norge, Thomas Borgen, også, at man vil koncentrere sig om de eksisterende erhvervskunder.