Danske Bank vil bo i Postterminalen

Danske Banks datterselskab Danica Pension købte for halvandet år siden Postterminalen ved Hovedbanegården i København. Nu kan det blive bankens nye domicil.

Foto: JACOB LANGVAD NILSSON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I dag er Danske Banks lokaler spredt ud over fem forskellige adresser i Storkøbenhavn. Men i fremtiden kan hovedsædet meget vel skifte lokation til Postterminalen i hjertet af København lige ved siden af Hovedbanegården. I så fald vil udlejeren blive Danica Pension – som Danske Bank selv er ejer af. Det skriver Børsen.

Det var i marts sidste år, Danica Pension kunne fortælle, at de havde købt de knap 40.000 kvadratmeter, der ligger mellem Tietgensgade, Bernstorffsgade og Carsten Niebuhrs Gade, af PostNord. Dengang lød det fra Danica, at man sammen med investeringsfonden BlackRock ville skyde cirka fem milliarder i et storstilet byggeprojekt, der bl.a. skulle bestå af ti tårne. Siden har Danica dog kæmpet med at få godkendt projektet af Københavns Kommunes teknik- og miljøudvalg.

Ifølge Børsen, skulle Peter Mering, chefen for Danica Ejendomme, ved et møde i sidste uge mellem Københavns Kommune og beboerne i området have givet udtryk for, at Danske Bank overvejede at bruge kontorlokalerne ud mod Bernstorffsgade som hovedsæde. Danske Banks egen pressechef fortæller dog, at ingen beslutning er truffet endnu.

Siden 1875 har Danske Bank holdt til ved Holmens Kanal, men for fem måneder siden købte Livsforsikringsselskabet Standard Life, der er børsnoteret i London, lokalerne, der er ligger bare få minutters gang fra Christiansborg. I en pressemeddelelse fortalte Danske Bank dengang, at briterne havde betalt 1,4 milliarder kroner for bygningerne, men at Danske Bank for nuværende ville blive boende som lejer.