Danske Bank: Vi har taget en ekstra runde efter Panama-sag

Panama-sagen om skatteunddragelse har også fået Danske Bank til at se sine rutiner igennem for at sikre, at banken ikke kan blive misbrugt som redskab til at unddrage sig skat.

Selv har Danske Bank optrådt relativt få gange i de lækkede Panama-papirer fra advokatfirmaet Mossack Fonseca, der hjalp erhvervsfolk, politikere og andre med at flytte penge til firmaer i Panama for at undgå at betale skat. (Foto: Søren Bidstrup/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selv har Danske Bank optrådt relativt få gange i de lækkede Panama-papirer fra advokatfirmaet Mossack Fonseca, der hjalp erhvervsfolk, politikere og andre med at flytte penge til firmaer i Panama for at undgå at betale skat.

Men sagen har gjort indtryk, også selv om de kunder, der optrådte i sagen ifølge bankens tidligere forklaring til Folketingets skatteudvalg, havde Mossack Fonseca-selskaber med i bagagen, da de kom ind til Danske Bank.

»Vi har en vældig klar skattepolitik og klare kontrolrutiner, men det er klart, at vi har taget en ekstra runde i hjørnerne for at se, om der er noget, vi skal gøre anderledes. Vi har et godt udgangspunkt, men der er ingen tvivl om, at vi skal fastholde et højt niveau, når det kommer til det her,« siger ordførende direktør i Danske Bank Thomas F. Borgen til Ritzau Finans.

Helt generelt vil Danske Bank fortsat investere i compliance-området, det vil sige kvalitetssikring og sikring af, at banken lever op til lovgivningen.

»Vi har et godt udgangspunkt, men der er områder, vi må forbedre, da kravene bliver større og større. Vi arbejder kontinuerligt med det og investerer relativt kraftigt i det, siger Thomas F. Borgen, der konstaterer, at det er svært at sætte tal på, hvor mange penge, der bruges på området.«

»Helt generelt så bruger hele den finansielle sektor flere og flere ressourcer på compliance, herunder at rapportere til myndighederne og hjælpe myndighederne med at indberette skat, og undgå, at finanssektoren bruges eller misbruges til skatteunddragelse. Det bruges der mange ressourcer på, men jeg har ikke tal på, hvor meget, da det er svært at udskille,« siger han.