Danske Bank: Usikker fremtid for bankens topchef

Foto: Mads Claus Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den internationale finansverdens meste toneangivende avis Financial Times har i en leder sat alvorlige spørgsmålstegn ved, om Danske Banks topchef, Thomas Borgen, kan beholde sit job med de oplysninger, der er kommet ud om hvidvaskskandalen.

Det skriver Børsen.

Spekulationerne kom efter, at avisen tirsdag kunne fortælle om enorme pengestrømme fra Rusland og en række eks-sovjetstater gennem Danske Banks estiske filial.

Der er dog delte meninger om, hvorvidt den yderst omtalte Thomas Borgen vil miste sit job eller ej.

Senere på måneden offentliggør banken resultaterne af den interne rapport om hvidvasksagen, og når det sker, bliver det formentlig også et farvel til Danske Banks topchef, lyder vurderingen fra Swedbank-analytiker Mattis Frithiof i et notat.

»Som bankens tidligere chef for international banking fra 2010-2012, inklusive Estland, er det ikke sandsynligt, at han kan blive på posten. I hvert fald ikke særlig længe,« skriver Mattis Frithiof til Børsen. Dermed ser han helt anderledes på udfaldet af sagen end analytikerne i det amerikanske finanshus Jefferies.

Finanshuset mener, at der er lav sandsynlighed for amerikanske bøder og en fjernelse af topchefen, skriver Financial Times.

/ritzau/FINANS