Danske Bank tror på Nordea i kamp om kunderne

Danske Banks talknuser-afdeling har i en intern rapport analyseret sig frem til, at det bliver Nordea, der løber med den største andel af kunderne fra andre banker i fremtiden.

Nordea ventes at erobre kunder fra andre banker, skriver Danske Bank i en analyse. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Børsen. Rapporten forudser, at især topchef Eivind Koldings fokus på indtjeningen og de deraf følgende høje renter kommer til at koste banken kunder.

"Vi forventer, at Nordea henter yderligere markedsandele i Danmark over de kommende år, står der i rapporten," som Børsen er kommet i besiddelse af, hvor analytikerne Per Grønborg og Lars Holm også påpeger, at Nordea allerede har vundet adskillige kunder fra deres egen Danske Bank. De udleder samtidig ud fra ledelsens handlinger, at indtjening synes vigtigere end markedsandele i den nuværende strategi.

Analysen byder også på andre interessante forudsigelser. Blandt andet forudser rapporten, at Jyske Bank og Sydbank vil fusionere og blive til en bank og at Nykredit Bank vil opkøbe den mindre Spar Nord Bank. Den analyse er i tråd med flere udmeldinger fra iagttagere, der siden finanskrisen har forventet flere banksammensmeltninger i Danmark. De to analytikere mener, at bankfusionerne vil gavne den svenske gigant.

"Hvis vi har ret omkring fremtiden for de andre banker, så vil der være masser af muligheder for Nordea til at vokse organisk," står der i rapporten.

Nordea har siden 2009 erobret ca. 5 pct. af markedet for privatkunder, mens Danske Bank i samme periode har oplevet kunder sive fra banken.