Danske Bank træt af direktørkrav

Ikke alle dele af bankpakke II falder i god jord i Danske Bank. Overordnet set er banken dog glad for, at bankpakke II er kommet.

Foto: Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
Man må tage det sure med det søde, også når det gælder bankpakker. I Danske Bank er formanden for bestyrelsen, Alf Duch-Pedersen, ikke lige tilfreds med alle dele af bankpakke II.

- Der er elementer i pakken, herunder det der drejer sig om direktionens aflønning, som vi meget gerne ville have været foruden, siger han til Ritzau.

I bankpakke II har politikerne krævet, at bankerne kun må trække halvdelen af direktionens lønninger fra i skat - hvis de vil være med i pakken.

- Nu er det sådan, at det står i pakken. Vi vil opføre os ansvarligt, og så vil vi selvfølgelig finde ud af at komme videre - også med de bemærkninger, når vi skal se på direktionens gager fremover, siger Duch-Pedersen.

Alf Duch-Pedersen påpeger desuden, at en direktørløn ikke kun består af en fast gage, men også en variabel. Den variable er afhængig af aktiekurserne og dermed af, om direktøren er med til at skabe pæne tal på bundlinjen for banken.

Overordnet er Danske Bank tilfreds med, at bankpakke II er kommet.

/ritzau/