Danske Bank-topchef vil bekæmpe minusrenter så længe det er muligt

De store institutionelle kunder mærker det allerede. Og Danske Bansks realkreditselskab, Realkredit Danmark, er indstillet på at håndtere det. Men når det kommer til negative renter, så er almindelige indlånskonti grænsen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det fastslår Danske Banks administrerende direktør Thomas Borgen i forbindelse med fremlæggelsen af regnskabet for 2014.

- Det, vi skal forsvare så længe, det er muligt, er ikke at indføre negative indlånsrenter på almindelige konti, siger Thomas Borgen.

- Jeg skal aldrig kunne sige aldrig. Men negative renter er grænseoverskridende, også for mig, tilføjer han.

Med de rekordlave renter, Danmark oplever i øjeblikket, bevæger de danske banker sig i ukendt territorium. Thomas Borgen kalder situationen for "ekstrem", men han tror ikke, at det lave renteniveau, der hersker i øjeblikket, vil vare ved meget længe. Alligevel betaler bankens største kunder allerede for at have penge stående i banken, og Realkredit Danmark er forberedt på at kunne håndtere negative renter.

- Vi vil stadig kunne udstede obligationer. Men vi kommer ikke til at betale kunderne for at tage et realkreditlån, siger Thomas Borgen.

Han henviser til, at selvom renterne er negative, så skal kunderne fortsat betale gebyrer og bidragssats, så man ikke ligefrem kan tjene penge på at optage lån hos Realkredit Danmark.