Danske Bank-topchef: Nordirland skal ikke sælges

Selv om Danske Banks aktiviteter i Nordirland bliver udskilt fra den øvrige forretning, betyder det ikke, at aktiviteterne skal sælges fra, siger adm. direktør Thomas F. Borgen.

Thomas F. Borgen, adm. direktør i Danske Bank, vil ikke sælge aktiviteterne i Nordirland, da han forudser, at de vil blive værdiskabende for aktionærerne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er manglende synergier mellem forretningen i Nordirland og den øvrige forretning i Norden, der gør, at Danske Bank har valgt at udskille de nordirske aktiviteter fra den øvrige forretning.

Manøvren er dog ikke første skridt mod et kommende salg, forsikrer adm. direktør Thomas F. Borgen.

»Vi ser, at der er begrænsede synergier mellem Nordirland og vores nordiske marked. Med den nye organisering får vi bedre mulighed for at skabe værdi for vores nordirske kunder og styrke indtjeningen. Erkendelsen er, at markedsligheden mellem Nordirland og Norden er små, og derfor er det naturligt at udskille det, men samtidig skal Nordirland have fordel af, at de er på vores teknologiske platform,« siger Thomas F. Borgen.

Betyder det, at I gerne vil sælge de nordirske aktiviteter?

»Nej, vi ser, at Nordirland forbedrer sit resultat kvartal for kvartal, og den rejse fortsætter, forventer vi, og det vil være værdiskabende for vores aktionærer fremover,« siger Thomas F. Borgen.

Fremover bliver det lettere for aktionærerne og øvrige interessenter at følge med i, hvordan aktiviteterne i Nordirland udvikler sig. Således oplyser Danske Bank, at Nordirland fra 1. januar 2016 vil indgå som et selvstændigt forretningsområde i rapporteringen.