Danske Bank tjener flere penge på privatkunder

Danske Banks forretninger med almindelige bankkunder, det såkaldte Personal Banking, viste fremgang på langt de fleste vigtige parametre i tredje kvartal.

Godt nok var der et lille fald i renteindtægterne, da udlånet var 2 pct. lavere. Men gebyrindtægterne steg 12 pct., handelsindtægterne øgede 10 pct., og dermed steg de samlede indtægter i Personal Banking 3 pct. til 4224 mio. kr. i kvartalet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bankens overskud før skat i divisionen steg hele 66 pct. i kvartalet til 1373 mio. kr. fra 828 mio. kr. i tredje kvartal af 2013.

Godt nok var der et lille fald i renteindtægterne, da udlånet var 2 pct. lavere. Men gebyrindtægterne steg 12 pct., handelsindtægterne øgede 10 pct., og dermed steg de samlede indtægter i Personal Banking 3 pct. til 4224 mio. kr. i kvartalet.

Omkostningerne var desuden reduceret hele 11 pct. til 2509 mio. kr., da antallet medarbejdere faldt 7 pct., mens nedskrivningerne faldt med knap en fjerdedel til 342 mio. kr.

Inden for Personal Banking har Danske Bank nu en omkostningsprocent på 59,4 pct. mod 69,0 pct. for et år siden. Målet for hele banken er at komme under 50 pct. i 2015.