Danske Bank sveder for at give aktionærer udbytte

Finanstilsynets påbud til Danske Bank om at vægte risikable lån tungere giver problemer med at nå målet om egenkapitalforrentning og udbytte til aktionærerne.

»Vi kommer til at arbejde lidt hårdere, men vi stræber fortsat efter at nå de 12 pct. i egenkapitalforrentning under forudsætning af en forbedret makroøkonomi,« siger Henrik Ramlau-Hansen (billedet), CFO i Danske Bank. Fold sammen
Læs mere
Foto: Malte Kristiansen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kravet til Danske Bank om at opretholde en større kapitalbase til det nuværende forretningsomfang ændrer ikke på bankens mål om at nå en egenkapitalforrentning i 2015 på 12 pct. under forudsætning af normale makroøkonomiske forhold.

Det fastslog Henrik Ramlau-Hansen, CFO i Danske Bank, på en telekonferencen om Finanstilsynets påbud, offentliggjort mandag aften, der samlet vil medføre en stigning i bankens risikovægtede aktiver på ca. 100 mia. kr.

»Vi kommer til at arbejde lidt hårdere, men vi stræber fortsat efter at nå de 12 pct. i egenkapitalforrentning under forudsætning af en forbedret makroøkonomi,« sagde Henrik Ramlau-Hansen.

På telekonferencen blev der endvidere spurgt ind til, hvad betydning afgørelsen kan få for bankens mulighed for at udlodde udbytte.

»Vi har ikke udbetalt udbytte i fem år. Det har været vores intention at starte udbyttebetaling for 2013, måske ikke med det fulde beløb. Afgørelsen ændrer ikke ved vores langsigtede strategi for udbytte,« sagde Henrik Ramlau-Hansen.