Danske Bank: Storbank ser muligt opkøb af svensk realkredit

Det statsejede svenske realkreditselskab kan blive solgt efter valget i september. Det kunne være en attraktiv mulighed for Danske Bank, mener UBS.

SBAB er af flere svenske medier vurderet til et prisniveau mellem 15 og 20 mia. svenske kr. svarende til 10,8-14,4 mia. kr. (AFP PHOTO/SCANPIX Ida Eklund IDA EKLUND / SCANPIX SWEDEN / AFP) Fold sammen
Læs mere
Foto: IDA EKLUND

Det skriver Dagbladet Børsen.

Skulle det liberal-konservative parti Moderaterne vinde det svenske valg i september, kunne det statsejede SBAB blive udbudt til salg.

Finanshuset UBS skriver i en ny analyse, at det kunne være en god opkøbsmulighed for Danske Bank og begrunder i sin analyse, at der er stærkt strategisk rationale for sådan et opkøb, da Sverige fortsat vil være en kernedel af Danske Banks vækststrategi.

SBAB er Sveriges femtestørste låneudbyder til private og har udlån for 335 mia. svenske kr. (243 mia. kr.) hos 255.000 privatkunder.

»Vi ser relativt lidt kundeoverlap, begge banker er prisledere, og begge kundebaser burde have rigelig mulighed for krydssalg. På den negative side vil potentielle synergieffekter formentlig være begrænsede på grund af SBAB's omkostningsprocent på 30 pct. og mangel på filialnetværk,« lyder det i UBS' analyse ifølge Børsen.

Salget af SBAB er betinget af, at Moderaterne løber med regeringssejren. Partiets erhvervspolitiske ordfører, Lars Hjälmered, åbnede i maj op for muligheden for, at både SBAB og Telia kunne blive solgt, hvis betingelserne er de rigtige.

SBAB er af flere svenske medier vurderet til et prisniveau mellem 15 og 20 mia. svenske kr. svarende til 10,8-14,4 mia. kr.

/ritzau/FINANS