Danske Bank snupper førende virksomhedskøbmand

Danske Bank fortsætter sin jagt på at fylde tomme chef- og specialistposter. Nu hyrer banken Arne Due-Hansen, der skal fokusere på at finde store virksomhedskunder.

Arne Due-Hansen rykker fra SEB til Danske Bank. Arkivfoto: Mikkel Møller Jørgensen
Læs mere
Fold sammen

Endnu et af landets meget omtalte navne i finanssektoren stryger nu ind i Danske Bank, der de seneste par år har mistet dusinvis af chefer. Nu er det afdelingen for kapitalmarkedsspørgsmål, som bliver styrket af Arne Due-Hansen, der kommer fra en stilling som specialist i corporate finance og virksomhedshandel hos SEB.

Hans opgave bliver at sælge kapitalløsninger til virksomheder inden for de tre ben corporate finance, finansiering af kapitalfondsopkøb og erhvervsobligationer.

Dermed styrkes Corporate Finance-afdelingen, efter Danske Bank i marts fyrede de fire øverste på det området.

Kun Jesper Jensen blev tilbage, og han er i dag chef for afdelingen. Arne Due-Hansens opgave bliver at fokusere på danske virksomhedskunder, og han er ansat som en del af Danske Banks fornyede strategi med øget fokus på kunderne.

»Efter godt 20 år i Corporate Finance glæder jeg mig meget til at begynde i min nye rolle. Som strategisk rådgiver inden for kapitalmarkedsspørgsmål bliver min opgave at udnytte min erfaring og mit netværk til dels at servicere bankens eksisterende kunder, dels at skaffe nye kunder til et af Nordens stærkeste Capital Markets-hold,« siger Arne Due-Hansen, som tiltræder den 1. marts.

Tidligere har han været kendt som en af de konsulenter, som blev brugt til at rådgive om virksomhedshandel bl.a. var han hyret til at hjælpe med salget af Berlingske tidligere i år, ligesom han stod bag den fejlslagne børsnotering af Cimber Sterling, der endte i konkurs. Større succeser er salget af Falck til Nordic Capital og salget af Matas-kæden til CVC. Men hans rolle er ændret i Danske Bank:

»Min rolle bliver bredere end bare corporate finance. Jeg skal identificere og rådgive kunder om strategiske transaktioner inden for Capital Markets – hvad enten en transaktion tager udgangspunkt i køb eller salg, en obligationsudstedelse, en børsnotering eller via en leveraged finance-opgave. Derefter bliver det i høj grad bankens stærke produkt-teams, der skal eksekvere opgaverne.«

I forvejen har Danske Bank forsøgt at slå sig op på at være de førende inden for f.eks. salg af erhvervsobligationer. Arne Due-Hansen skal nok få brug for sit netværk, som bl.a. omfatter Danske Banks bestyrelsesformand Ole Andersen:

»Selv om han ikke bliver en del af Danske Bank Corporate Finance, men derimod en Senior Advisor til Capital Markets, forventer jeg, at Arnes netværk til udvalgte virksomheder og beslutningstagere vil være en gevinst i relation til initiering af dialog for nye potentielle opgaver. Vi ser frem til samarbejdet og til at fortsætte den udvikling, der er sat i gang i Corporate Finance,« siger Jesper Jensen, chef for Corporate Finance Danmark. Den 51-årige Arne Due-Hansen skal referere til Mikael Ericson, chef for Capital Markets.

»Det er en klar målsætning for os at være en strategisk rådgiver for vores kunder inden for kapitalmarkederne. I sin nye rolle er Arne et perfekt match til den ambition. Han vil skabe nye kunde-leads og give strategisk rådgivning på kundernes kapitalstruktur, mens eksekveringen i høj grad vil ske i specialistenhederne på tværs af Capital Markets,« forklarer Mikael Ericson.