Danske Bank ser ingen tegn på involvering i Panama-sag

Danske Bank ser ikke nogen tegn på, at den danske storbanks navn skulle være dukket op i de såkaldte Panama-papirer, som er lækket fra advokatfirmaet Mossack Fonseca.

Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Både den svenske bankkollega Nordea og danske Jyske Bank er blevet anklaget for at benytte offshore-selskaber - en betegnelse for selskaber, der udelukkende driver forretning uden for det land, hvor det har hjemmebase - til at hjælpe deres kunder til at gemme penge i skattely med.

- Der er ikke noget, der tyder på, at Danske Bank er involveret i denne sag. Vi har en fast politik om ikke at medvirke i skatteunddragelse, og vi tilbyder ikke selskabsoprettelse eller administration af selskaber, siger Danske Banks chefjurist, Flemming Pristed, til Ritzau Finans.

Panama-papirerne omfatter imidlertid omkring 11,5 mio. dokumenter, som indtil videre blot er blevet lækket til en række udvalgte medier. I Danmark er det DR og Politiken, som har fået mulighed for at grave i dem.

Dermed har Danske Bank ikke selv haft mulighed for at undersøge dokumenterne. Dokumenterne ventes at blive offentliggjort til den brede offentlighed i starten i maj.