Danske Bank ser ingen tegn på involvering i Panama-sag

Danske Bank ser ikke nogen tegn på, at den danske storbanks navn skulle være dukket op i de såkaldte Panama-papirer, som er lækket fra advokatfirmaet Mossack Fonseca.

Foto: Thomas Lekfeldt.
Læs mere
Fold sammen

Både den svenske bankkollega Nordea og danske Jyske Bank er blevet anklaget for at benytte offshore-selskaber - en betegnelse for selskaber, der udelukkende driver forretning uden for det land, hvor det har hjemmebase - til at hjælpe deres kunder til at gemme penge i skattely med.

- Der er ikke noget, der tyder på, at Danske Bank er involveret i denne sag. Vi har en fast politik om ikke at medvirke i skatteunddragelse, og vi tilbyder ikke selskabsoprettelse eller administration af selskaber, siger Danske Banks chefjurist, Flemming Pristed, til Ritzau Finans.

Panama-papirerne omfatter imidlertid omkring 11,5 mio. dokumenter, som indtil videre blot er blevet lækket til en række udvalgte medier. I Danmark er det DR og Politiken, som har fået mulighed for at grave i dem.

Dermed har Danske Bank ikke selv haft mulighed for at undersøge dokumenterne. Dokumenterne ventes at blive offentliggjort til den brede offentlighed i starten i maj.

 

 

 

Læs mere