Danske Bank sender sine forventninger i vejret med milliarder

Landets største bank opjusterer sine forventninger til 2021, så Danske Bank nu forventer et overskud på mere end 12 milliarder kroner.

Administrerende direktør i Danske Bank, Carsten Egeriis. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det går bedre end forventet i Danske Bank, og derfor opjusterer banken sine finansielle forventninger til 2021.

Danmarks største bank forventer nu at lande et resultat efter skat på mere end 12 milliarder kroner mod en tidligere forventning fra februar på 9-11 milliarder kroner. Det oplyser banken i en fondsbørsmeddelelse torsdag morgen.

Det skyldes primært, at den økonomiske udvikling har ført til lavere nedskrivninger, end man havde regnet med, og at kundeaktiviteten har været højere end forventet.

»Vi opjusterer vores forventninger til resultatet efter skat for helåret baseret på lavere nedskrivninger på udlån end forventet – som følge af et hurtigere end forventet makroøkonomisk opsving – samt højere kundeaktivitet. Desuden forventer vi en indtægt ved salget af forretningsaktiviteterne i Luxembourg, hvilket dog vil modsvares af en række hensættelser til ekstraordinære forhold vedrørende skat i andet halvår,« siger administrerende direktør Carsten Egeriis i en meddelelse og fortsætter:

»Vi har fortsat tiltro til, at vores underliggende omkostningsudvikling vil fortsætte i den rigtige retning, og vi forventer fortsat, at der vil ske en yderligere forbedring af forretningsforholdene senere på året.«

Engangsindtægten ved fusionen af MobilePay med andre udbydere af mobile betalingsløsninger, som blev annonceret for kort tid siden, er ikke medtaget i de ændrede forventninger.

Danske Bank offentliggør regnskabstal for den første halvdel af 2021 fredag 23. juli.