Danske Bank sætter sikkerhedsprocedurer under lup

Topchef Thomas Borgen vil sikre, at en lignende situation ikke kan opstå igen.

Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selvom Danske Banks topchef, Thomas Borgen, melder klart ud, at han i kølvandet på lækage-skandalen fortsat har fuld tillid til Nets, vil han sikre, at en lignende situation ikke kan opstå igen. Borgen vil nu sætte bankens interne sikkerhedsprocedurer under lup og eftergå bankens rutiner. Det skriver Børsen.

- Det må ikke ske igen. Det er Borgens budskab i et interview med Børsen, hvor han understreger betydningen af it-sikkerhed er i den finansielle sektor.

- Vi er naturligvis vældig optaget af, at der ikke bliver sat spørgsmålstegn ved hele datasikkerheden. Vi vil som altid, når sådan nogle ting kommer op, eftergå vores rutiner for at se, om der er nogen, der har tilgang til informationer, som de ikke skulle have, siger Borgen til Børsen.

Det er ikke kun Danske Bank, der vil se den interne it-sikkerhed efter i sømmene. Også andre større, danske virksomheder, herunder Novo Nordisk og Dong, har siden lækage-sagen sat it-sikkerhed højere op på prioritetslisten. Hos Novo Nordisk har man eksempelvis været tilbageholdende med at outsource it-drift blandt andet af sikkerhedshensyn.