Danske Bank sælger historisk hovedsæde i milliardhandel

Danske Bank sælger sit hovedsæde på Holmens Kanal for 1,4 milliarder kroner til skotske Standard Life. Det oplyser banken i en pressemeddelelse.

Danske Banks hovedsæde på Holmens Kanal Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Holmens Kanal har i mere end hundrede år været det ikoniske hovedsæde for Danske Bank, men nu kommer bygningerne på skotske hænder.

Danske Bank sælger således hovedsædet til det skotske livsforsikringsselskab Standard Life, der er børsnoteret i London, oplyser banken i en pressemeddelelse.

Salgsprisen på bygningerne er 1,4 milliarder kroner. Dansk Bank vil dog fortsætte som lejer og blive boende i bygningerne.

Erichsens Palæ har været fredet siden 1918. Fold sammen
Læs mere

Handlen med Standard Life sker som et led i at luge i bankens portefølje af ejendomme, oplyser økonomidirektør i Danske Bank Henrik Ramlau-Hansen.

»Vi skal løbende tilpasse vores forretning til kundernes behov og sikre, at vi bevarer størst mulig fleksibilitet i anvendelsen af vores bygninger. Derfor er det ikke længere hensigtsmæssigt for os at eje en stor ejendomsportefølje,« siger han i en pressemeddelelse.

Se billederne: Kom med indenfor i Danske Banks ikoniske hovedsæde

Samme model er tidligere brugt ved bankens salg af bygninger i Høje Taastrup, Glostrup og på Østerbro i København, hvor Danske Bank er gået fra at eje til at leje.

Danske Banks hovedsæde ved Holmens Kanal og Kongens Nytorv. Bygningen er opført for den rige handelsmand, agent Erich Erichsen, og er et af Københavns fornemste palæer fra klassicismen og angiveligt det første borgerhus, hvor søjler er anvendt (og ikke blot pilastre eller halvsøjler). Søjler var uofficielt forbeholdt kongelige og adelige boliger indtil da. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt.

Bankens kompleks i Holmens Kanal i det centrale København ved Kongens Nytorv har siden 1875 været omdrejningspunkt for Danske Banks forretning.

I alt omfatter komplekset 14 bygninger.

Standard Life, der i forvejen er en betydelig ejendomsinvestor, får nu til opgave at forvalte komplekset, der tæller bygninger som Peschiers Gård og Erichsens Palæ med de velkendte søjler ud mod Kongens Nytorv.

»Vi er i Standard Life meget tilfredse med, at det er lykkedes at erhverve så historiske bygninger i midten af København. Sammen med vores lokale partner Capital Investment vil vi drive bygningerne med respekt for den historiske arv,« siger chef for den europæiske ejendomssektion i Standard Life Daniel McHugh.

Med de 1,4 milliarder kroner køber skotterne i alt 37.000 kvadratmeter kontorareal, der er spredt ud på adresserne Holmens
Kanal 2-18, Vingårdsstræde 3, Laksegade 6-8 samt 7-11, Asylgade 1 og Bremerholm 37.

Salget af Erichsens Palæ omfatter 14 forbundne bygninger samt et parkeringshus og gælder adresserne: Holmens Kanal 2-18, Vingårdsstræde 3, Laksegade 6-8 samt 7-11, Asylgade 1 og Bremerholm37. Komplekset indeholder omkring 37.000 kvadratmeter kontorareal.    Fold sammen
Læs mere