Danske Bank roser dansk fastkurspolitik

Selvom det koster dyrt for Danske Bank, at de danske indlånsrenter er negative, så er det ikke fra hovedkvarteret i Holmens Kanal, at man skal forvente kritik af den danske fastkurspolitik.

Det, Nationalbanken gør, er rigtigt, for de responderer på den interesse, der er for danske kroner, og man stiller klokkeklart op, at der ikke skal sættes nogen spørgsmålstegn ved den danske krones paritet over for euroen, fastslår Thomas Borgen Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ud over, at de seneste tre rentenedsættelser i rap isoleret set og alt andet lige koster Danske Bank 700-900 mio. kr., er direktøren dog bekymret over, hvad de lave renter betyder for samfundet.

- De lave renter kan være positive i og med, at de stimulerer økonomien. Men negative renter kan have andre effekter, som kan være skadelige, vurderer Thomas Borgen over for Ritzau Finans.

- Men det, Nationalbanken gør, er rigtigt, for de responderer på den interesse, der er for danske kroner, og man stiller klokkeklart op, at der ikke skal sættes nogen spørgsmålstegn ved den danske krones paritet over for euroen, fastslår direktøren.

I Danske Bank anses det ikke for urealistisk, at Danmark kan have negative renter op mod to år endnu.

- Det er vældig svært at forudsige, for vi er i et territorium, hvor vi ikke har været før. Det afhænger helt af Den Europæiske Centralbank og deres aktivitet, og ikke mindst af hvordan investorerne vælger at investere i danske kroner, siger Thomas Borgen.

- Men vi tror, at der kan være negative renter i hvert fald to års tid. Og så må vi tage det derfra. Det kan være kortere, det kan være længere, det er svært at forudsige. Et lavt rentescenarie kan vi forvente lang tid endnu, lyder det fra direktøren.

- Men over tid forventer og håber jeg, at vi kommer op i et nulterritorium.