Danske Bank pryder nordirske pengesedler

Siden sommer har Danske Bank udstedt pengesedler, som skal erstatte de eksisterende Northern Bank-sedler. Det pudsige fænomen florerer på sociale medier.

Leder af Danske Bank i Storbritannien og Irland, Gerry Mallon, præsenterede i sommer de nye Danske Bank-sedler. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det ser en smule malplaceret ud, men ikke desto mindre sidder Danske Banks blå logo placeret midt på 10 og 20-pundsedler i Nordirland.

Fra sommer 2013 har Danske Banks logo nemlig prydet de nordirlandske pengesedler, og siden har tiltaget floreret på de sociale medier som et besynderligt fænomen.

Pengesedlerne er udstedt af Danske Bank og vil over tid helt erstatte de eksisterende Northern Bank-pengesedler, en proces som vil tage flere år.

Det kan virke underligt, men faktisk har Bank of Ireland, Northern Bank, First Trust Bank og Ulster Bank i Nordirland været autoriserede til at udstede sine egne pengesedler siden 1929, og nu hvor Danske Bank har overtaget Northern Bank, er det altså det velkendte blå logo, som er i toppen af de nordirske pengesedler.

»Lanceringen af de nye pengesedler markerer den sidste etape af Northern Banks re-branding til Danske Bank og introduktionen af et nyt forbruger-brand på det lokale marked. Det er syv måneder siden, vi udskiftede skiltene over vores indgangspartier, og jeg har været meget glad for at se, hvor godt det nye navn er blevet modtaget af vores kunder og i samfundet generelt,« forklarer Gerry Mallon, der er leder af Danske Bank i Storbritannien og Irland, om det bemærkelsesværdige tiltag.

På en informationsside til bankens kunder anbefaler Danske Bank, at kunderne kun betaler med de nye pengesedler inden for Nordirlands grænser, selvom pengene i princippet også kan bruges i hele Storbritannien. 

Danske Bank printer ikke selv 5-pundsedler, ligesom banken siden sommer har overladt 50 og 100-pundsedlerne til Bank of England.