Danske Bank politianmeldt for brud på hvidvask-regler

Finanstilsynet har politianmeldt Danske Bank for brud på hvidvask-lovgivningen. Danske Bank tager anmeldelsen »meget alvorligt«.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Finansverdenens vagthund politianmelder Danske Bank for brud på hvidvask-lovgivningen.

Det fremgår af en meddelse fra Finanstilsynet.

»På baggrund af undersøgelsens konklusioner har Finanstilsynet politianmeldt banken for overtrædelse af hvidvasklovens bestemmelser om korrespondentbanker, herunder manglende overholdelse af Finanstilsynets påbud på området fra 2012,« skriver Finanstilsynet.

Danske Bank har generelt haft fokus på bekæmpelse af hvidvask og finansiering af terrorisme, men Finanstilsynet vurderer, at Danske Bank fortsat »havde betydelige udfordringer og på en række områder ikke kunne anses at opfylde kravene i hvidvaskloven«.

I en pressemeddelse oplyser Danske Bank, at man tager politianmeldelsen »meget alvorligt«.

»Vi tager Finanstilsynets redegørelse meget alvorligt og ønsker på alle måder at være med til at forhindre hvidvask og kriminelle aktiviteter. I takt med at udfordringerne på hvidvaskområdet er vokset, har vi de seneste år øget indsatsen betydeligt og iværksat en række nye initiativer, som vi er i fuld gang med at implementere, og som vi endnu ikke har set den fulde effekt af. Finanstilsynet har nu bedt politiet undersøge, om Danske Bank overholder hvidvasklovens bestemmelser om korrespondentbanker, og vi vil naturligvis samarbejde med politiet,« siger Group General Counsel Flemming Pristed.