Danske Bank overvejer at sælge en del af Mobilepay

Samarbejdet med de andre banker i Danmark har styrket det Danske Bank-ejede betalingsselskab Mobilepay. Så det skal drøftes, om de andre banker skal være medejere af Mobilepay.

Mobilepay er i dag ejet fuldt ud af Danske Bank, men de tider kan snart være slut ifølge selskabets bestyrelsesformand, Jesper Nielsen. Arkivfoto: Simon Læssøe/Scanpix. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Læssøe

Ifølge selskabets formand, Jesper Nielsen, kan banken muligvis få selskab af andre banker inden for et år eller to. Det skriver Dagbladet Børsen.

- Lige nu har vi brugt rigtig meget tid med vores partner-banker på at drøfte, hvordan vi får tingene til at gå op i en højere enhed for vores fælles kunder, og man kan sagtens forstille sig, at man på et tidspunkt skal have en drøftelse af, hvor ejerskabet ligger bedst. Det er ikke en drøftelse, vi er klar til at tage nu, men den kommer, når tiden er moden til det, siger formanden ifølge Børsen.

Mobilpay består i dag af to selskaber. Et der ejer og udvikler løsningen, og et der distribuerer den. Begge selskaber er ejet af Danske Bank, og i et nyligt aflagt regnskab viser de to selskaber et underskud på 63 mio. kr.

Jesper Nielsen er dog rimelig afslappet med det underskud og påpeger, at Mobilepay har flyttet 80 pct. af alle betalinger til en ny infrastruktur, hvilket er en billigere løsning end hidtil. Den nye infrastruktur fik allerede Mobilepay til at sænke sine priser markant for et år siden.

Med væksten og den nye infrastruktur forventer Jesper Nielsen ikke et underskud på 63 mio. kr. næste år, men noget der nærmer sig 0, skriver Børsen.

/ritzau/FINANS