Danske Bank overtager kæmpe norsk ski-hotel

Det danske pengeinstitut bliver nu hotelejer på skiområdet Norefjell. Det sker, efter at banken har konverteret hotelfiaskos gæld til egenkapital.

Danske Bank skal nu være hotelejer i vintersportsstedet Norefjell. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ola Matsson
»Her kan du nyde uden at yde.«

Sådan var sloganet for et kæmpe hotelprojekt på det norske skiområde Norefjell. Virkeligheden viste sig dog langt fra så lyserød, og ejerne af det underskudsgivende Estatia Resort Norefjell må nu se sit ambitiøse projekt overtaget af Danske Bank. Det danske pengeinstitut har mistet tålmodigheden og konverterer nu 530 millioner norske kroners gæld til egenkapital.Det skriver norske Finansavisen.

Hotelprojektet, der med 1900 senge er Nordens største, var budgetteret til 700 millioner norske kroner, men omkostningerne endte på 1,2 milliarder kroner. Det åbnede i 2009 med 284 lejligheder, men i dag, fem år senere, er kun 140 af dem solgt. Samme antal som for to år siden.

Danske Bank har dog ingen planer om på sigt at yde hoteldrift ved siden af bankforretningen og lægger ikke skjul på, at feriestedet kan blive solgt.»Men vi har ingen planer om, hvornår det skal ske. Det vigtige er nu at sikre en positiv udvikling, og vi er gået ind i det her for mere end bare det korte billede,« siger Danske Banks norske kommunikationschef Stian Andersen til avisen.