Danske Bank opretter ny enhed for formuende kunder

Danske Bank samler enhederne Danica Pension, Danske Capital og dele af private banking-aktiviteterne i en ny enhed kaldet Wealth Management, der samtidig skal have en ny direktør.

Foto: Linda Kastrup. Tonny Thierry Andersen, bankdirektør og chef for Personal Banking i Danske Bank, får ansvaret for at etablere den nye enhed Wealth Management i Danske Bank.
Læs mere
Fold sammen

Den danske banksektor kæmper heftigt om de gode kunder, herunder særligt de velhavende kunder, og det får nu landets største bank, Danske Bank, til at oprette en ny enhed med navnet Wealth Management.

Som navnet antyder vil Danske Bank her samle koncernens kompetencer inden for pensionsopsparing samt formue- og kapitalforvaltning. Ud over Danica Pension og Danske Capital kommer enheden til at omfatte dele af private banking aktiviteterne, oplyser Danske Bank i en meddelelse.

Målet er at skabe en endnu mere kundefokuseret organisation, skriver banken. Ved at samle kompetencerne vil koncernen forbedre kundeservicen yderligere og øge udbuddet af innovative løsninger og produkter.

»Markedet for formue- og kapitalforvaltning er under hastig forandring og rummer et betydeligt potentiale. Danske Bank har allerede en stærk position inden for pensionsopsparing samt formue- og kapitalforvaltning. Den nye organisation understøtter koncernens strategi om yderligere at forenkle, effektivisere og forbedre den service, vi tilbyder vores kunder,« siger Thomas F. Borgen, adm. direktør for Danske Bank.

Danske Bank har indledt en søgeproces for at finde direktøren for den nye forretningsenhed. Denne bliver i øvrigt medlem af Danske Banks direktion.

Indtil den nye direktør er fundet, vil bankdirektør Tonny Thierry Andersen ud over ansvaret for Personal Banking også have ansvaret for etableringen af den nye enhed, der får ansvaret for flere end 800.000 kunder og en kapital under forvaltning på over 900 mia. kr.

Den nye enhed vil indgå i koncernens regnskabsrapportering som en selvstændig enhed fra og med regnskabsaflæggelsen for 1. kvartal 2016.