Danske Bank opjusterer forventningerne til hele 2017

Danske Bank præsenterer et stærkt halvårsregnskab og hæver forventningerne til hele året.

Foto: Kasper Palsnov
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Positiv økonomisk udvikling, stigende udlån og høj kundeaktivitet giver Danske Bank et overskud på 4,8 mia kr. i andet kvartal, og bankens topchef Thomas Borgen opjusterer nu forventningerne til hele året fra 17-19 mia. kr. til 18-20 mia kr. Banken når en egenkapitalforrentning på 13,5 pct. mod 12,4 pct. i 1. halvår 2016 og slår dermed sit eget langsigtede mål om mindst 12,5 pct. i egenkapitalforrentning, som banken dog fastholder.

Analytikerne havde på forhånd spået et resultat på 4,7 mia. kr. i første kvartal ifølge estimater fra Ritzau Estimates, og banken overgår dermed forventningerne. Også det tilsvarende kvartal fra sidste år bliver konfortabelt overgået - dengang landede Danske Bank et overskud på 4,4 mia. kr.

Med nettoindtægter på 5,69 mia. kr. i kvartalet landede Danske Bank en smule under analytikernes forventning på 5,75 mia kr.

Danske Banks nedskrivninger på udlån var positive med en tilbageførsel på på 231 mio. kr., mens analytikerne på forhånd havde forventet en nedskrivning på 70 mio. kr. ifølge Ritzau Estimates.

»Første halvår har været præget af en positiv udvikling i økonomierne på vores nordiske markeder. Vi har i hele perioden set en god kundeaktivitet, som bidrog til en god udvikling i indtægterne. Stigningen skyldtes blandt andet vores vækst i Norge og Sverige, hvor vi fortsat tiltrak nye kunder. Aktiviteten på de finansielle markeder var fortsat høj, og selv om den aftog i andet kvartal, skal det ses i forhold til det meget høje niveau i første kvartal,« siger Thomas Borgen i forbindelse med regnskabet.