Danske Bank opjusterer efter stærkt resultat

Danske Bank forventer nu er nettoresultat for hele året på mellem 11,5 og 13,5 milliarder kroner og sætter tal på de forventede nedskrivninger, som ifølge bankens vurdering kommer til at ligge markant under 2013-niveau. Tredje kvartal er bedre end ventet.

Danske Banks adm. direktør Thomas Borgen fotograferet ved en tidligere lejlighed. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Som mange havde forudset lukker Danske Bank bøgerne efter tredje kvartal med en opjustering af forventningerne til hele året.

Nu ventes nettoresultatet at lande mellem 11,5 og 13,5 milliarder kroner, mens den tidligere guidance hed 10-13 milliarder kroner. Opjusteringen skyldes »en tilfredsstillende udvikling i årets første tre kvartaler.«

Banken sætter også tal på nedskrivningsforvetningerne, og regner med, at de kommer til at lande på tre milliarder kroner. Tidligere lød meldingen alene, at niveauet ville blive lavere end i 2013, hvor Danske Bank nedskrev 4,1 milliarder kroner.

I tredje kvartal bliver nettoresultatet på 3,3 milliarder kroner, hvilket er markant bedre end ventet ifølge estimater indsamlet SME Direkt. Her var forventningen 3,1 milliarder kroner.

Banken kæmper ligesom de øvrige nordiske storbanker med at vækste på toplinjen. Udlån ligger tre procent højere end niveuaet ved udgangen af 2013, mens indlån ligger to procent under niveau. Danske Bank melder om markeder »præget af svag vækst og dæmpet kreditefterspørgsel.«

På den baggrund beskriver administrerende direktør Thomas Borgen resultaterne som opmuntrende.

»I de første ni måneder af 2014 har vi samlet forbedret resultatet med 95 pct. i forhold til samme periode sidste år, hvilket viser, at de tiltag, vi har sat i gang, virker. Resultaterne er opmuntrende, men der er stadig et stykke vej til vores langsigtede mål.  Vi vil derfor fortsætte med at implementere vores strategi og fokusere på at blive en bank, som virkelig er drevet af kundernes behov, og som er enkel og effektiv,« siger administrerende direktør Thomas Borgen i en kommentar til regnskabet.

Bankens omkostninger er på 5,5 milliarder kroner i tredje kvartal. Det er lidt under niveauet i andet kvartal i år, men højere end tredje kvartal sidste år. Banken forventer stigninger i fjerde kvartal.

Banken lægger ikke skjul på, at omkostningerne skal bankes endnu længere ned i 2015. I 2013 var de samlet på 23,8 milliarder kroner.

»Vores arbejde med at reducere omkostningerne til under 23 milliarder kroner i 2014 forløber planmæssigt, og vi
planlægger at reducere omkostningerne yderligere i 2015,« skriver Danske Bank.