Danske Bank opgiver krav på 200 mio. kr. i Stein Bagger-sag

Danske Bank har opgivet alle krav om en kæmpe erstatning fra tidligere IT Factory-direktør Stein Baggers norske samarbejdspartner Avision.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Stein Baggers tidligere norske samarbejdspartner Avision og to af selskabets ejere, Erik Bakken og Harald Etnestad, har trukket sig sejrrigt ud af et slagsmål med Danske Bank.

I 2014 valgte Danske Bank at sagsøge nordmændene med krav om små 200 mio. kr. i erstatning som følge af Stein Baggers leasingsvindel, men i al ubemærkethed har Danske Bank tilbage i oktober sidste år valgt at indgå forlig i sagen. Det skriver dagbladet Børsen.

Sagen skulle have været for retten tidligere på året, men ifølge Børsen indebærer forliget, at Danske Bank dropper af kræve de 200 mio. kr. mod, at Avision til gengæld dækker egne sagsomkostninger. En væsentlig del af Danske Banks store tab på Stein Baggers leasingsvindel skyldes handler med det norske selskab. Danske Bank mente, at ejerne af selskabet havde handlet groft uagtsomt, og at der dermed var grundlag for en erstatning.

»Mine klienter har hele tiden ment, at Danske Bank havde en meget dårlig sag og egentlig ikke havde nogen som helst grund til at sagsøge hverken Avision eller de to ejere. Og det er vel også det, banken endte med at indse, siden de indgik forlig og trak sagen,« siger partner i advokatkontoret Ro Sommernes, Mathias Tveten, til dagbladet Børsen.

Danske Banks chefjurist, Flemming Pristed, oplyser til Børsen, at banken bl.a. droppede den norske sag ud fra en samlet vurdering af procesrisikoen og muligheden for inddrivelse af bankens krav.

Kampen om SIND Ungdom