Danske Bank og De Gule Sider vinder over domænehaj

Domænesnylter. En vietnamesisk domænesnylter har fået et rap over fingrene efter at have forsøgt lykken med danske selskabers domænenavne.

Et vietnamesisk firma med adresse i Hanoi har netop fået frataget retten til at drive en række danske domænenavne.

Danskebnk.dk, danskebak.dk, dansebank.dk, degulesder.dk, degulesidr.dk og degulesier.dk. Lyder det bekendt?

De registrerede domæner ligger tæt op af de to danske selskaber Danske Bank samt De Gule Sider’ s navne. Ifølge en hel ny afgørelse fra Klagenævnet for Domænenavne er her tale om et helt klassisk eksempel på en domænesnylter.

Derfor har Van Phong Dai Dien ubgm ltd, som firmaet hedder, nu fået frataget retten til at eje domænenavnene.

- I de seneste måneders klager har der været mange gengangere, og det her vietnamesiske firma er en af dem, forklarer kommunikationsdirektør Lotte Seheim fra DK Hostmaster, der er udbyder af de danske domæner.

Nye reglerFra den 1. juli i år indførte DK Hostmaster en ny suspensionsregel, der var rettet mod såkaldte domænesnyltere, der lægger sig op ad allerede eksisterende domænenavne.

Indtil videre har over 200 virksomheder indgivet en klage og det høje antal overrasker DK Hostmaster. - Vi var godt klar over, at der formentlig ville komme en del klager til at begynde med, men de er blevet ved med at komme i en jævn strøm, og det har overrasket os en del, forklarer Lotte Seheim.

Størstedelen af de sager, der har fundet en afgørelse, har netop været rettet mod udenlandske firmaer, der typisk spekulerer i at have en meget store mængde af domænenavne.

Den vietnamesiske domænesnylter har udover Danske Bank og De Gule Sider eksempelvis også forsøgt at udnytte en lang række andre selskaber.

Vietnameserne har blandt andet registreret rynair.dk, egiganten.dk, rejseplnen.dk og micrsoft.dk.

I Danmark er domænesnyltere endnu ikke så udbredt et fænomen. DK Hostmaster har blot registreret en person med adresse i Danmark, som systematisk udnytter fejltastninger.