Danske Bank, Nykredit og Jyske Bank med i EU-stresstest 2016

Så er det ved den tid igen, at de største danske banker skal kigges efter i lånebøgerne i forbindelse med den stresstest, som Finanstilsynet skal lave på vegne af Den Europæiske Centralbank (ECB) og det europæiske banktilsyn, EBA, til næste år.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen

EU-stresstesten er en fælleseuropæisk test koordineret af EBA i samarbejde med de nationale myndigheder. Og formålet med at teste bankerne er at vurdere den europæiske banksektors "modstandsdygtighed overfor en ugunstig økonomisk udvikling (stress)", oplyser Finanstilsynet.

I Danmark er Danske Bank, Nykredit og Jyske Bank blevet udvalgt af EBA til at deltage i stresstesten. Men Finanstilsynet har valgt Sydbank til for at opnå en større dækningsgrad af den danske banksektor.

- Sydbank har også deltaget i tidligere års fælleseuropæiske stresstest. Finanstilsynet vil offentliggøre resultaterne for alle fire banker, oplyser tilsynet i en pressemeddelelse.

Samlet vil 53 banker deltage på tværs af 16 lande. Det svarer til over 70 pct. af den europæiske banksektors samlede aktiver. I det tal er banker, som de nationale tilsynsmyndigheder har tilvalgt, ikke regnet med.

Det forventes, at resultaterne af stresstesten vil blive offentliggjort medio 2016.