Danske Bank: Nu skal pengeregnen falde over aktionærerne

Lever Danske Bank op til egne og analytikernes forventninger til resten af året, falder pengeregnen over bankens aktionærer i en sådan grad, at man ikke vil se magen i resten af Europa, skriver Finanswatch.

Topchef Thomas Borgen står i spidsen for den bank i Europa, der ser ud til at forkæle aktionærerne mest i 2017. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang

2018 tegner til at blive et givtigt år for aktionærerne i Danske Bank. Banken har i hvert fald ifølge netmediet Finanswatch planer om at gøre sit for, at pengeregnen falder over dens aktionærer i forstærket grad.

I løbet af årets første seks måneder tjente banken 10,3 mia. kroner, og med en opjustering af forventningerne til omsætningen ved sidste uges regnskabsaflæggelse ser andet halvårs overskud ud til minimum at ligge i samme leje. En del af de penge skal sendes retur til aktionærerne.

De analytikere, der følger Danske Bank, venter ifølge en rapport fra Bloomberg Intelligence, som Finanswatch henviser til, at banken til næste år vil udbetale et udbytte på 10,30 kroner pr. aktie. Det ligger lidt over de ni kroner, der blev udbetalt i år, og markant højere end de blot to kroner, der blev udbetalt i 2014.

Baseret på Danske Banks aktiekurs svarer de 10,30 kroner til et effektivt udbytte på 4,1 pct., hvilket umiddelbart ligger under standarden, idet Europas store banker næste år ventes at have en effektiv udbytteprocent på 4,6 pct. For de nordiske storbanker ventes et gennemsnit på 5,0 pct.

Ingen over

Men udover udbyttet ventes Danske Bank ifølge analytikerne igen til næste år at tilbagekøbe egne aktier for omkring 10 mia. kroner. Og da det ifølge Finanswatch i praksis er det samme som at udbetale et udbytte til aktionærerne, stiger aktionærernes samlede effektive afkast til 8,4 pct. Og det kan ingen anden europæisk storbank ifølge Bloomberg Intelligence kan matche.

En udvikling, Danske Banks topchef Thomas Borgen, noterer med tilfredshed.

»Vi er en af de bedst kapitaliserede banker i hele Europa, og det har vi også intentioner om at forblive. Vi skal fortsætte med at arbejde med fortsat at forblive en solid bank, så vi kan tiltrække kapital. Og så er det en fordel for alle, at Danske Bank har et fornuftigt afkast til aktionærerne, så de forsat vil investere i banken, så vi har den her positive udvikling,« sagde topchefen til Berlingske Business i forbindelse med sidste uges regnskabsaflæggelse.