Danske Bank mister chef for prestigeafdeling

Chefen for Danske Banks corporate finance-afdeling stopper efter blot to år i jobbet. Banken fastholder ambitionen om at blive nummer et i Danmark.

Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jesper Jensen, chefen for Danske Banks prestigefyldte corporate finance-afdeling, stopper efter knap to år som øverste chef for forretningsenheden, der står for køb og salg af virksomheder. Dermed når han ikke at opfylde bankens ambition om at gøre Danske Bank størst på området i Danmark.

"Det er korrekt, at Jesper Jensen har forladt Danske Bank for en stilling uden for banken," siger Jens Petter Olsen, der er nordisk chef for corporate finance-afdelingen i banken.

Jesper Jensen blev hentet til Danmark fra investeringsbanken JP Morgan. Hans opgave var at indhente det forspring som ærkerivalen Nordea havde opbygget på det danske marked. Nordea har længe været langt foran konkurrenten og har blandt andet stået for de store børsnoteringer af Matas, ISS og OW Bunker.

Men på det seneste var det begyndt at se bedre for Danske Bank. Blandt andet har banken vundet mandatet til at børsføre Novo Nordisk it-selskab NNIT - en plan der dog sandsynligvis er udskudt efter OW Bunker gik konkurs i efteråret og ødelagde markedet for nye børsnoteringer.

"Vi har oplevet rigtig pæn fremgang og har fortsat et meget stærk team. Nu mister vi en men han vil blive afløst så jeg er ikke bekymret for fremtiden.Indtil videre tager jeg ansvaret for team og herefter sætter vi en proces i gang for at finde en afløser," siger Jens Petter Olsen.

Han siger, at Danske Bank stadig går efter at bliver største aktør på markedet for virksomhedshandler.

"Vores ambitioner er fortsat at blive nummer et i Danmark og blandt de førende i Norden," siger Jens Petter Olsen.

Jesper Jensen skifter til britiske Rothschild, som den danske stat ofte anvender til at rådgive om finansielle forholde. Blandt andet har Rothschild rådgivet om de danske bankpakker og forundersøgelsen af Dongs børsnotering i 2007.