Danske Bank lunken over for kortløse hæveautomater

Landets største bank kan godt se fidusen i at hæve penge via mobiltelefonen, men vil hellere arbejde for, at danskerne holder op med at bruge kontanter i det hele taget.

Foto: Lea Meilandt Mathiesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danske bank-kunder skal ikke glæde sig for tidligt til at kunne hæve kontanter, selvom plastikkortet ligger derhjemme. Det er nemlig slet ikke sikkert, at landets pengeinstitutter vil investere i den teknologi, der gør det muligt at bruge mobiltelefonen som hævekort.

I Danske Bank er it-direktør Peter Trier Schleidt i hvert fald lunken over for idéen.

"Vi har godt set tendensen fra udlandet med automatudbetalinger via mobilen. Vi vil ikke afvise,at det også kan blive noget, vi vil gå ind i. Men faktisk er Danmark længere fremme end mange andre lande, når det gælder 'det kontantløse samfund,' siger it-direktør i Danske Bank, Peter Trier Schleidt i en skriftlig kommentar til Business.dk.

Og netop det kontantløse samfund er mere Danske Banks kop te, understreger han.

"Vi arbejder sammen med sektoren for at fremme danskernes muligheder for at betale uden brug af kontanter, og det er nok mere i den retning, udviklingen går herhjemme," siger Peter Trier Schleidt.Teknisk set vil det ellers kunne lade sig gøre at hæve penge i en automat ved hjælp af mobiltelefonen allerede til efteråret, mener pengeautomat-producenten NCR, der er i fuldt sving med at udvikle teknologien.

Det praktiske er ikke helt på plads, men grundlæggende vil det blive sådan, at kunden scanner en kode på hæveautomaten gennem en særlig app og indtaster det ønskede beløb på telefonen - og så spytter automaten pengene ud.

Teknologien vil dog først komme danskerne til gode, hvis bankerne investerer i teknologien. Allerede nu kan kunderne i Royal Bank og Scotland hæve penge ved brug af mobiltelefonen.I Danmark er det i dag muligt at betale varer via telefonen, men interessen fra de butikker, der skal købe løsningen og sætte varerne til salg, har foreløbig været begrænset.

Ifølge NCR vil den kortløse pengeautomat kunne afhjælpe svindelnumrene med kopiering og affotografering af dankort og pinkoder, som er et problem i dag. Og løsningen vil tilmed være mere hygiejnisk for kunderne, fordi de hverken behøver at røre ved knapper eller pin-board på automaten.