Danske Bank-kunder har sendt formue til formodet mafiaboss

Kunder i Danske Bank har brugt bankens estiske filial til at sende en formue til den svindeldømte russiske forretningsmand Dmitrij Klyuev.

(ARKIVFOTO) Klyuev-gruppen er af organisationen Worldaffairs Journal mistænkt for at stå bag flere svindelsager for millioner af dollar såvel som kidnapning efter ordre fra Dmitrij Klyuev. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Dagbladet Børsen.

Dmitrij Klyuev skulle ifølge Børsen stå bag de to skuffeselskaber Zibar Management Inc. og Altem Invest Limited, der har modtaget omkring 36 mio. kr mellem 2008 og 2012 fra fem selskaber med konti i Danske Banks estiske filial.

Den svindeldømte forretningsmand betegnes af flere medier som en mafiaboss og er også på en sanktionsliste i USA og Canada over russere, der har forbindelse til Magnitskij-sagen, hvor 230 mio. dollar (1,3 mia. kr.) angiveligt skulle været blevet stjålet fra den russiske regering og hvidvasket i udlandet. Flere medier betegner Dmitrij Klyuev som en mafiaboss.

»Vi har sporet millioner af dollar fra Danske Bank til konti på Cypern forbundet med Dmitrij Klyuev. Vi mener, at Klyuev-gruppen var organisatorer og ophavsmænd til svindelsagen med de 230 mio. dollar, og Dmitrij Klyuev er leder af denne gruppe,« siger Bill Browder, der er direktør for kapitalfonden Hermitage Capital Management, til Børsen.

Danske Bank har ikke ønsket at kommentere på transaktioner foretaget af kunder i bankens estiske filial. Bankens pressechef, Kenni Leth, skriver i en mail til Børsen, at Danske Bank også er optaget af at komme til bunds i forholdene i Estland, og at banken afventer resultaterne fra undersøgelsen senest i september.

Klyuev-gruppen er af organisationen Worldaffairs Journal mistænkt for at stå bag flere svindelsager for millioner af dollar såvel som kidnapning efter ordre fra Dmitrij Klyuev.

/ritzau/FINANS