Danske Bank-kunde 100 dage i fængsel

En irsk farmer har for anden gang fået fængselsdom, fordi han nægter at overdrage sin ejendom til banken, som han skylder op mod ti mio. kroner.

Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danske Banks opgør med den irske farmer Paul O’Shea er ved at udvikle sig til en føljeton. Farmeren fik i sommer en fængselsdom på 100 dage, fordi han nægter at overdrage sin ejendom til banken, som han skylder op mod ti mio. kroner.

Det er anden gang, Paul O’Shea sættes i fængsel i sagen, som foreløbig har kostet 30 retsmøder. I maj sad han i fængsel i 15 dage, men blev så sluppet ud, da han gik med til at rette ind. Men det gjorde han altså ikke, skriver Irish Times.

En kurator udpeget af Danske Bank forsøgte i juli at overtage nogle bygninger på O’Sheas jord, men blev fysisk antastet i en ubehagelig atmosfære, som han beskrev som »menacing«. Da kuratoren forlod ejendommen, kørte en bil i høj fart i retning mod hans egen bil.

Paul O’Shea har lagt en ny strategi for at beholde sin ejendom. Han har etableret et selskab, som ejer ejendommen, hvorfor han ikke kan overdrage den til Danske Bank. Efterfølgende skilte han sig af med 99 pct. af aktierne og trådte tilbage som direktør – en post som han overdrog til to personer i Nordirland.

Striden mellem farmeren og banken har stået på siden 2013.