Danske Bank: Køber bør betale mindst 4,3 milliarder kroner for B&O

Hvis en ekstern købers indledende flirt skal blive til et fast forhold med Bang & Olufsen, så bør det koste mindst 4,3 mia. kr. - eller 100 kr. per aktie.

Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det vurderer Danske Bank, der efter torsdagens meddelelse om en mulig overtagelse af B&O løfter kursmålet for aktien til 95 kr. fra 70 kr. Anbefalingen er fortsat "køb", oplyser banken i en kommentar.

- Vi mener fortsat, at der er fin værdi i B&O stående alene, men hvis den indledende dialog bliver til et salg af hele eller dele af B&O, vil det give værdi på den korte bane, skriver banken.

B&O-aktien steg torsdag over 30 pct., men falder fredag 3,5 pct. til 70 kr. Dermed er selskabets nuværende markedsværdi på omkring 3 mia. kr.

Struer-koncernen oplyste torsdag eftermiddag, at det har modtaget "visse indledende henvendelser vedrørende en potentiel offentliggørelse af et købstilbud".

Elektronikproducenten har derfor indledt en dialog for at undersøge og analysere substansen af henvendelserne.

- Den igangværende dialog vil muligvis føre til et købstilbud på hele eller dele af den udstedte aktiekapital i Bang & Olufsen. Der er ingen sikkerhed for udfaldet af diskussionerne, eller for at der offentliggøres et købstilbud overhovedet, skrev selskabet.

Hverken topchef Tue Mantoni eller bestyrelsesformand Ole G. Andersen ønskede torsdag at give yderligere kommentarer over for Ritzau Finans.