Danske Bank klar til crowdfunding

Danske Bank er klar til at hoppe med på bølgen af crowdfunding, der den senere tid har fået større og større momentum.

Danske Bank er klar til at hoppe med på bølgen af crowdfunding, der den senere tid har fået større og større momentum. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kim Haugaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Således er banken klar med et tiltag, der giver erhvervskunder mulighed for at låne gennem crowfunding med banken som medspiller.

Det skriver Jyllands-Posten Erhverv.

Da tiltaget i første omgang er tiltænkt eksisterende virksomheder, er det reelt såkaldt crowdlending, som Danske Bank vil tilbyde.

- Vi er generelt positive over for crowdfunding, som givet vil være i vækst det kommende år. Det kan især være et godt supplement til finansiering for start-ups og mindre virksomheder. Men det er også en risikoside for investorerne, som gør at vi i første omgang fokuserer mere på crowdlending, siger Niels Bang-Hansen, chef for danske erhvervskunder i Danske Bank, til Jyllands-Posten Erhverv.

Sydbank er ligeledes positiv over for konceptet, mens landets tredjestørste bank, Jyske Bank, ser det med mindre positive briller.

- Vi vil rigtig gerne selv låne flere penge ud. Vi har ikke noget behov for at få andre ind til at tage en del af vores forretning. Men hvis crowdfundere derimod vil gå ind og tage den yderste risiko, kan jeg godt se en fordel i det, siger Rune Møller, forretningsdirektør i Jyske Bank, til Jyllands-Posten Erhverv.